Vill du ha hjälp med en wiki?

Kreablo söker verksamheter som vill börja använda en wiki eller som redan har en wiki och vill transformera den efter sina behov. Vi jobbar uteslutande med noga utvald öppen programvara och erbjuder tjänster kring företrädesvis XWiki och MediaWiki

Våra tjänster:

  • implementering, drift, förvaltning, 
  • support och utbildning
  • utveckling av nya funktioner, integrationer med andra system, 
  • bearbetning av innehåll
  • föreläsningar / workshops kring Wikipedia

Kontakta oss!

MediaWiki mediawiki-97869_640.png

MediaWiki är troligtvis den vanligaste wiki-motorn eftersom många användare lär sig vad en wiki är genom att använda Wikipedia. Uppslagsverket Wikipedia använder sig nämligen av wiki-motorn MediaWiki som ursprungligen utformades för att tillhandahålla Wikipedia och andra liknande systerprojekt.

Referensuppdrag:

Akvo -10 grader 467x156 .png

Kund: Akvo – en internationell stiftelse som förser regeringar, företag, stiftelser, NGO:s och andra verksamheter med digital och öppen infrastruktur som underlättar deras arbete i fattigdomsbekämpning. Akvos huvudkontor ligger i Nederländerna medan medarbetarna befinner sig i 13 länder på fem kontinenter. Akvos verktyg är öppen programvara och används av hundratals organisationer runt om i världen inom områden så som vatten, sanitet, hälsa, utbildning, jordbruk, miljövård och ekonomisk utveckling.

Uppdrag: Kreablo utvecklar och förvaltar Akvopedia - en fri kunskapsbank om vatten och sanitetsfrågor. Akvopedia syftar till att ge en grundlig introduktion till vatten- och sanitetsteknik, finansiering och processer som krävs för att implementera och underhålla projekt inom vatten och sanitet. 

URL: http://akvopedia.org/wiki/Main_Page

Omdöme: 

  • Kreablo är stolta över att vara med i Akvos "Extended team": http://akvo.org/about-us/team/ 
  • "Now I’ve found some time to take a look at the plugin. Overall it looks great, and your coding is sooo much nicer than the previous instance!"

Läs mer: 

XWiki logo-x.png

XWiki är en av de mer populära wikierna om en får tro Wikimatrix. Den är en direkt konkurrent till proprietära wikier som Confluence. XWiki används ofta som kunskapsbas, kollaborativt intranät, samarbetsverktyg för team, publik webbsajt eller affärsapplikation.

Referensuppdrag:

tlv 10 graders urklipp 467x156.png

Kund: Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket (TLV) – en svensk statlig myndighet. 

Uppdrag: Utveckling och förvaltning av ett beslutsstöd för tandvårdsersättning. Närmare bestämt gäller Kreablos ansvar den tekniska plattformen. 

URL: kusp.tlv.se

Användare: Tandvården i Sverige, Försäkringskassan och Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. 

Omdöme: ”TLV har anlitat Kreablo för ett webbaserat kunskapsstöd som är utvecklat på den tekniska plattformen Xwiki. Samarbetet har fungerat väl och vi är mycket nöjda med resultatet. Vi kan rekommendera Kreablo!”
Christian Ahlin, dåvarande CIO, TLV

Läs mer: Beslutsstöd till tandvården – historien om ett myndighetssystems tillblivelse